Продукти:
2 яйца
150 г сирене
зехтин
сол на вкус
1 ч.л. червен пипер
2 стръка зелен чесън
кисело мляко – по желание
счукани орехи – по желание
магданоз – по желание
Приготвяне:
Сиренето се нарязва и се поставя в дълбока чиния. Яйцата се чупят и се изсипват в тенджера с подсолена кипяща или вряла вода. В нея яйцата се варят няколко минути, докато жълтъкът започне да се сгъстява, но все пак да остане леко течен. Продължителността на варене на яйцата е различна, според вкуса.
След като яйцата получат желаната плътност, се изваждат от водата и се поставят върху сиренето.
Зеленият чесън се нарязва на ситно. В тиган се загрява малко зехтин и към него се добавя накълцаният чесън, а после се слага да се запържи и червеният пипер.
Получената запръжка се излива върху яйцата със сирене.
По желание отгоре може да се добави кисело мляко и да се поръси или със счукани орехи, или с магданоз.
Напиши коментар