Продукти:
2 патладжана
4 домата
5 червени чушки
2 моркова
4 скилидки чесън
100 г българско козе сирене
1 връзка магданоз
20 мл балсамов оцет
60 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
1 Патладжаните се нарязват на шайби с дебелина около 1 см. Посоляват се и се оставят да се отцедят от горчивия сок. Измиват се, подсушават се и се запичат на грил тиган от двете страни с малко зехтин, до златисто. Оставят се да се охладят и се нарязват на кубчета.
2 Морковът се настъргва. Доматите се обелват и се нарязват на кубчета.
3 Чушките се изпичат и се обелват, после се нарязват на ивички. Магданозът се нарязва на ситно.
4 В купа се смесват доматите, чушките, патладжаните, магданозът, морковите, чесънът, стрит на паста, сол, черен пипер, зехтинът и балсамовият оцет.
5 Салатата се поднася поръсена с натрошеното сирене.
Напиши коментар