Продукти:
2 твърдо сварени картофа
6 маслини
2 парчета сирене Халуми
680 г зелен фасул (може и от консерва)
1 малка глава червен лук, нарязан
8 чери доматчета
билков дресинг
кедрови ядки
За билковия дресинг:
1 / 2 к.ч. чаша пресен или сух босилек
1 / 2 к.ч пресен магданоз
1 ч.л. настъргана лимонова кора
1 / 2 к.ч салатен зехтин
1 с.л. прясно изцеден лимонов сок
хималайска сол
смлян черен пипер
Приготвяне:
Сварете два средно големи картофа, но внимавайте да не станат твърде меки. Нарежете ги на кубчета и ги подредете в чинията за сервиране.
Отгоре аранжирайте зеления фасул, нарязаните чери доматчета, маслините и резените червен лук.
В грил тиган поръсете няколко капки зехтин и на средна температура запечете парчетата традиционно кипърско сирене халуми. Обръщайте ги от всяка страна за около две минути. След като станат готови, ги поставете върху зеленчуците.
Преди сервиране поръсете с кедровите ядки и овкусете с билковия дресинг.
Напиши коментар