Ребърца на скара - стават чудни, ако улучите точната марината

Приготвения сос за ребърца пасирайте до еднородна смес

Ребърца на скара - стават чудни, ако улучите точната марината

Мариновани свински ребърца на скара

Приготвянето на ребърца на скара изглежда проста работа, но не винаги любителите на месни специалитети остават напълно доволни от вкуса и сочността. Тайната е в маринатата, която ще направи месото на ребърцата по-крехко и ароматно. Тя съдържа много съставки, но нека това не ви спира, защото се приготвя лесно, а крайният резултат си заслужава.

 

Свински ребърца на скара

 

Необходими продукти:

1 кг свински ребра

За маринатата:

1 глава кромид лук

2 скилидки чесън

1 домат

4 с.л. гъсто доматено пюре

4 с.л. винен оцет

4 с. л. захар

1 с. л. мед

1 с. л. горчица

1 ч.л. червен пипер

 2-3 щипки лют червен пипер

черен пипер на вкус

1 ч. л. сол или на вкус

2-3 с. л. сол

Начин на приготвяне:

Накълцайте ситно лука и чесъна и сложете да се запържи за кратко в предварително загрятата мазнината. Добавете ситно нарязания домат, доматеното пюре, оцета и меда. Разбъркайте и посолете на вкус. Добавете черен и червен пипер, захарта и горчицата и оставете да къкри за 5-10 минути. 

Така приготвения сос за ребърца пасирайте до еднородна смес. Сипете нарязаните свински ребърца в голям плик, полейте соса, затворете плика и хубаво раздрусайте. Оставете в хладилника за 1 нощ, а ако нямате толкова време, нека ребърцата да се овкусят поне за 2-3 часа. 

След това изпечете маринованите ребърца на загрята намазнена скара, като от време на време с помощта на четка ги мажете с маринатата. Когато ги сваляте от скарата, ги прибирайте в йенски съд, за да не изстиват.

Поднесете мариновани ребърца на скара с богата зелена салата с варени яйца. Към това вкусно месно блюдо върви и добре изстудена бира.

0 Коментара

Напиши коментар

Затвори