Крем с маскарпоне, заквасена сметана и смокини

крем смокини

Есента идва не само с миризмата на печени чушки, а и с чара на сезонните плодове, които дават много възможности за приготвянето на вкусни домашни десерти. Можете да се възползвате от изобилието на ябълки, круши, грозде, смокини, сливи и др.

 

Необходими продукти:

 9-10 бр. маслени бисквити

80 г разтопено масло

300 г маскарпоне

250 г заквасена сметана

7-8 смокини

Листа мента

5 с. л. пудра захар

 

 зърна червено грозде

бадеми или орехи по желание

Начин на приготвяне:

Натрошете бисквитите на пясък. Смесете ги с разтопеното масло и ги разбъркайте.

На дъното на десертните чаши сложете по две супени лъжици от сместа.

С помощта на миксер или телена бъркалка разбийте заквасената сметана и захарта. Когато стане на пухкава смес, добавете маскарпонето и отново разбъркайте.

Измийте и нарежете смокините на едри парчета.

Над подложката от бисквити сложете малко количество от крема. Допълнете с няколко парчета смокини и отново сложете от крема. Може да направите няколко слоя, като между тях поръсвате от бисквитената смес и слагате от смокините. Отгоре гарнирайте с разрязани смокини. Можете да използвате за украса цели зърна грозде, листа мента и ядки по избор.

Охладете крема с маскарпоне, заквасена сметана и смокини в хладилник за няколко часа, преди да го сервирате.

0 Коментара

Напиши коментар

Затвори