Пълнен шаран с булгур и орехи

Пълнен шаран с булгур и орехи

Продукти:

 

1 голям шаран

1 к. ч. булгур

1 глава лук

40 ореха

1 лимон /за украса/

девисил, листа целина

2 с. л. олио

3 с. л. мас

сол

 

Приготвяне:

 

Булгурът се сварява предварително в 2 кафени чашки вода и сол, след което се задушава с нарязаната глава лук и прибавените счукани орехи. С готовата смес се пълни коремът на почистения и осолен шаран, включително и в местата на извадените хриле. Напълненият шаран се зашива с дебел конец и се слага в тава, намазана с олио и мас. Горната част на рибата също се намазва и върху нея се редят шайби лимон във формата на кръст. За да не загори, шаранът се поставя върху скара, направена от лозови или вишневи пръчки.

 

0 Коментара

Напиши коментар

Затвори