Продукти:
около 1 кг пилешки крилца
олио за пържене
125 г брашно
2 ч. л. сол
черен пипер - 1/2 ч.л. смлян + 1/2 ч.л. лют червен пипер
1/4 ч.л. чесън на прах
1/2 ч.л. червен пипер
1 яйце
1 ч.ч. прясно мляко
за соса:
лют сос - табаско или друг, на вкус
2 с.л. масло
2 ч. л. бял винен оцет
Приготвяне:
Всички сухи съставки - брашното, солта, черният пипер, лютият и сладкият червен пипер и чесънът на прах се смесват в голяма купа. Отделно се разбиват яйцата и млякото.
Крилцата разделете на 2 части всяко и ги почистете. Посолете ги, топвайте бързо всяко крилце в млечната смес, след това овалвайте в сухата и ги оставете на студено за около 20 мин. Пускайте да се пържат до златисто в сгорещена мазнина.
Загрейте в купичка лютия сос с маслото и оцета и залейте със соса готовите пилешки крилца Бъфало.
Забележка: Добре е да добавите кайенски пипер към подправките, ако имате такъв. Обикновено тези пилешки крилца се поднасят със сос със синьо сирене, за който трябва да разбъркате 250 г майонеза, 200 г заквасена сметана, 60 г натрошено синьо сирене, малко дижонска горчица на вкус, 1 ч.л. сос Уорчестър, малко пресен или сух чесън на прах заедно със сол и черен пипер, отново на вкус.
Напиши коментар