Крушите са типичен есенен плод, който е много полезен и ароматен. Не всички харесват да ги консумират в прясно състояние, защото някои сортове са доста твърди или стипчиви. Този чудесен плод има много достойнства, но е доста по-рядко използван от ябълката. Крушите обаче са чудесна съставка за различни десерти. Можете да си приготвите много вкусен и ефектен сладкиш с круши, за да се убедите в качествата на този плод.
Необходими продукти:
4 круши
4 яйца
1,5 ч. ч. захар
1 ч. ч. кисело мляко
1 к. ч. олио
2 ванилии
1 пак. бакпулвер
2 с. л. кафява захар
1-2 с. л. пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Двете круши се обелват и настъргват на едрото ренде, защото ще се ползват за тестото, а другите две се оставят за отгоре.
Разбийте с миксер яйцата заедно със захарта много добре до побеляване. Смесете бакпулвера с киселото мляко и разбъркайте. Щом шупне го добавете в купата към яйцата. Прибавете на струйка олиото, като продължавате да разбивате на по-ниска степен. Накрая прибавете постепенно и пресятото брашно.
Двете настъргани круши и ванилията се прибавят към сместа, като се разбърква внимателно с лопатка или лъжица. Изсипете сместа в тавичка. Ако не е с незалепващо покритие или застлана с хартия за печене, я намазнете и набрашнете, за да не залепне сладкишът.
Нарежете останалите две круши на тънки резенчета и ги подредете върху сместа. Поставете резенчетата отгоре, без да ги натискате. Поръсете крушите с две пълни супени лъжици кафява захар.
Сложете сладкишът да се пече в загрята на 180 градуса фурна. Печете около 45 минути, но проверявайте от време на време да не прегори. Можете да намалите фурната на 170 градуса, ако е много силна. Охладеният сладкиш с круши поръсете леко с пудра захар.
Напиши коментар