Кюфтета от кисело зеле

Нетрадиционно ястие от традиционни продукти

кюфтета от зеле

Киселото зеле е много полезно, което се дължи на процеса на ферментация. Освен това е много вкусно и го хапваме често през студените месеци като салата или го приготвяме постно или с месо. 

Друга по-различна рецепта с кисело зеле е приготвянето на кюфтета от него. Те са за любителите на постните манджички и се правят много лесно. Опитайте и ще се убедите сами.

Кюфтета от кисело зеле

 Необходими продукти:

 300 г кисело зеле

1 голямо яйце или 2 малки

1 глава лук

2 с. л. грис

Черен пипер на вкус

Щипка чубрица по желание

Олио

 

Начин на приготвяне:

 Нарежете киселото на дребно. Обелете лука и го нарежете на дребни кубчета. Сложете зелето и лука в купа. Добавете две малки яйца или едно голямо. Изсипете 2 супени лъжици грис в съда, добавете черен пипер на вкус. По желание може да добавите щипка чубрица. Смесете всички съставки старателно.

 Загрейте тиган с растително масло. Оформете плоски кюфтета с малък размер, след което запържете от всяка страна за 4-5 минути на слаб огън.

 Можете да ядете зелевите кюфтета като самостоятелно ястие или да ги сервирате като гарнитура към месо.

0 Коментара

Напиши коментар

Затвори