Киселото зеле е много полезно, което се дължи на процеса на ферментация. Освен това е много вкусно и го хапваме често през студените месеци като салата или го приготвяме постно или с месо.
Друга по-различна рецепта с кисело зеле е приготвянето на кюфтета от него. Те са за любителите на постните манджички и се правят много лесно. Опитайте и ще се убедите сами.
Кюфтета от кисело зеле
Необходими продукти:
300 г кисело зеле
1 голямо яйце или 2 малки
1 глава лук
2 с. л. грис
Черен пипер на вкус
Щипка чубрица по желание
Олио
Начин на приготвяне:
Нарежете киселото на дребно. Обелете лука и го нарежете на дребни кубчета. Сложете зелето и лука в купа. Добавете две малки яйца или едно голямо. Изсипете 2 супени лъжици грис в съда, добавете черен пипер на вкус. По желание може да добавите щипка чубрица. Смесете всички съставки старателно.
Загрейте тиган с растително масло. Оформете плоски кюфтета с малък размер, след което запържете от всяка страна за 4-5 минути на слаб огън.
Можете да ядете зелевите кюфтета като самостоятелно ястие или да ги сервирате като гарнитура към месо.
Напиши коментар