Русе: Световна гурме-презентация в комплекс City House

Шотландски боец в ТОП-класацията Master chefs 200 на Великобритания ще омагьоса почитателите на световната кухня

Мениджърът на City House Владислав Велиянов с гостуващия мaster chef  Ричард Анткинс

Пламен КАЛИНОВ      

 

 

На 5 октомври, понеделник, „Шотландски боец” в ТОП-класациятаMaster chefs 200 на Великобритания ще омагьоса почитателите на световната кухня в Русе; местата са лимитирани, менюто обещава върховна емоция, твърди мениджърът на City House Владислав Велиянов

 

Master chefРичард Анткинс е учител в занаята на Велислав Велиянов, от времето когато българинътработи 5 години на шотландския остров Аран, западно от Глазгоу. За това време Владиславси спомня: „Започнах като барман, но след 4 месеца влязох в шотландската кухня, шансът ме срещна с Ричард, той ме вкара в тази магия и вече не съм излизал оттам”.След шотландския гурбет Владислав Велиянов се прибира в Русе, иначе е родом от Силистра, и влага пари и усилия в създаването на „City House”- хотелски комплекс с модерен ресторант, където изисканата публика може да намери най-доброто от европейските и световните практики в гурме-изкуството.

         Идеята да покани Ричард Анткинс на презентация от висшия пилотаж в готварството идва спонтанно, но съвсем навреме, след като това лято градината на ресторанта не може да насмогва с резервациите. Владислав обича да работи и в това е несъмнената тайна на успеха на „City House”.

         Ричард Анткинс е 200-процентов шотландец, с харизмата на гуруто на английската кухня Гордън Рамзи, с когото е работил. Да си в класацията ТОП-200 на Кралството на Елизабет Втора е най-високото признание не само там, но и в света. Ричард е готвил на най-големите баровци в Монако, докато изпълнява контракт с фирма за яхтени круизи по Ривиерата. Шансът му позволява да има привилегията да се грижи за менюто на най-висшия клир във Ватикана. Готварската виртуозност на шотландеца е позната в Меката на гурме-индустрията - Франция, където той е работил за ресторантите „L'auberge de chochos”, веригата „Amarillis” и други популярни имена в този бизнес.

В момента Анткинс е външен консултант на ресторанти по целия свят и работи срещу £75 на час! Това е положението, изкуството да имаш перфектна кухня струва пари, твърди Владислав и ни запознава с Ричард, който споделя, че Русе е великолепно място, че хората са слънчеви и за него е безкрайно интересно да работи на брега на Дунав.

         Какво ще предложи „шотландският боец” на русенци от своята вълшебна кутия с рецепти? Менюто е петстепенно и включва:

1. Френска кухня - салата от авокадо, с домашно приготвени сушени чери домати и моцарела, полята с билкови сосове

2. Италианска кухня - тортелини с пушено пиле на черен чай, гарнирано с пюре от бяла тиква и пармезан (Parmigiano-Reggiano), с масло и чайф

3. Английска кухня - конфи-филе от сьомга, бавно готвено (16 часа!), трюфелови рьощи (настъргани картофи + трюфел) - поднесени с пюре от грах и пушена сьомга със скоч-ек (яйце)

4. Шотландска кухня - бавно готвени свински гърди с картофи и пънчета-терин върху ябълково пюре и сос от розмарин

5. Десерт - Торта от тъмен шоколад и круши, поднесена с канелен маршмелоу и сорбе от круши.

В добавка към тази умопомрачителна феерия от вкусни изкушения и невероятна божественост от върха на готварския Олимп не бива да пропуснем обещанието на Владислав Велиянов за отбрана селекция вина, осигурени от винарските консултанти на „City House”. Сомелиерски професионализъм, без компромиси, ще допълва удоволствието на публиката в изискания ресторант, където вече всичко е готово за пиршеството на изтънченото световно гурме-шоу на Ричард Анткинс

Ако все пак имате желание да се докоснете до всичко, изброено дотук и да опитате петстепенното меню на шотландеца, можете да го направите само с предварителна резервация на 0877 444 110. Местата в ресторанта на комплекс„City House”, който се намира на ул. "Драган Цанков" 19,са ограничени. Очакват Ви невероятни емоции и един усмихнат шотландец - Ричард Анткинс, който обещава на Русе и русенци да се раздаде на МАХ, така както винаги го е правил навсякъде по света, където познават и ценят неговия професионализъм. Струва си да пробвате гъдела на изкушението да Ви нахрани един от най-известните в Европа и по света master chef, пробвайте, струва си риска да опитате върховната наслада от докосването до магията на този човек!

 

        

        

 

       

0 Коментара

Напиши коментар

Затвори