Ярешко месо със спанак и пресен лук фурна
Необходими продукти:
1,5 кг ярешко месо
800 г спанак
1 глава кромид лук
1 връзка зелен лук
1 връзка зелен чесън
1 връзка магданоз
Сол
Черен пипер
1 ч. ч. бира
Начин на приготвяне:
Солта и черният пипер се смес с бирата и в тази смес се топят нарязаните на едро парчета ярешко месо. Нареждат се в тава и се покриват с фолио. Пекат се в предварително загрята до 180 градуса фурна до пълна готовност минимум за 1 час.
Спанакът, старият лукът, пресният зелен лук, чесънът и магданозът се нарязват, посоляват се и се подправят с черен пипер.
Ярешкото се изважда от тавата, а зелената смес се нарежда в нея върху соса, получен от печенето. Отгоре се нареждат парчетата месо и тавата се връща във фурната. Ястието се пече до пълното омекване на зеленчуците и получаването на златиста хрупкава коричка на месото.
Напиши коментар