Лесно и ефектно бисквитено руло с мармалад

Лесен десерт без печене

бисквитено руло

Искате ли лесен десерт, който дори не трябва да се пече. Тогава тази рецепта е за вас. Бисквитеното руло се приготвя много бързо и не изисква специална подготовка и дълъг списък за пазаруване. То се приготвя само с три обикновени продукта. Най-важното е, че няма нужда да го печете, а само търпеливо да го изчакате да се стегне. Тази рецепта е подходяща дори за съвсем неопитни домакини, а в правенето му могат да се включат и децата. Бисквитеното руло с мармалад изглежда толкова ефектно, че ще ви отсрами дори пред скъпи гости.

Необходими продукти:

2 пакета кръгли бисквити без дупка

125 г краве масло

1 бурканче конфитюр или мармалад (300-350 г)

1  равна с. л. какао по желание

Смлени орехи по желание

Начин на приготвяне:

Можете да приготвите рулото с какъвто искате мармалад или конфитюр, но е много важно е да бъдат гъсти. Много вкусно се получава с конфитюр от ягоди или с мармалад от сливи, ябълки или шипки. Ако ползвате конфитюр или сладко, трябва добре да намачкате или да пасирате парченцата плодове, за да се получи почти гладка хомогенна смес. Ако все пак сладкото или конфитюра ви са по-редки, можете да добавите смлени орехи. Те отнемат от течността, а освен това придават уникален вкус на сладкиша.

Изберете бисквити без дупка, например „Роден край” или други. Можете да вземете един пакет бели и един пакет какаови бисквити и да ги редувате в рулото.

Първо оставете кравето масло на стайна температура да омекне напълно. Изсипете сладкото в купа и добавете около 1/5 от размекнатото масло и разбъркайте добре. Ако маслото не е съвсем гладко и останат малки парченца, това не е проблем. Останалото масло оставете за намазване на  бисквитеното руло.

Извадете внимателно бисквитите, за да останат цели. От 2 пакета можете да завиете две рула.

 Започнете да мажете всяка бисквитка от едната страна и да залепяте за друга бисквитка. Така намажете и наредете на руло всички бисквитки, като леко притискате, за да слепнат. В този момент рулото е неравно и нестабилно и малко се криви, но в хладилника ще се оправи. Поставете рулото за около 1 час в хладилника. Преди да го извадите разбийте останалото меко масло с 1-2 лъжици от мармалада ако ви е останал такъв при слепването. Ако не е останал, към маслото прибавете 2-3 с.л. пудра захар, 1 ванилия и разбийте на гладък крем. С този крем от масло и пудра захар или масло и мармалад, намажете хубаво бисквитеното руло от всички страни. Ако искате да има вид на шоколадово, тогава смесете маслото с 1 равна лъжица какао и също добавете пудра захар и намажете. Можете и да украсите рулото с плодове от сладко или с шоколадови пръчици.

 Приберете готовото руло в хладилника и го оставете поне за 5 часа, а може и за цяла нощ. Това е необходимо, за да стегне маслото и да може да се напоят бисквитите с мармалада. Не слагайте рулото във фризер за да стегне по-бързо, защото бисквитите няма да се напоят и омекнат.

Когато е готово бисквитеното руло, го нарежете на парчета леко по диагонал, за да се получат ефектни райета.

0 Коментара

Напиши коментар

Затвори